Bedrijfsfysiotherapie

Voorkomen van fysieke klachten (ergonomisch advies)
Voorkomen is beter dan genezen. Eén van de meest voorkomende verzuimoorzaken zijn fysieke klachten, bijvoorbeeld ten gevolge van een verkeerde werkhouding. Uw medewerkers leren een gezonde werkhouding, werktechniek en werkstijl aan, waardoor ze hun werkbelasting beter in kunnen schatten en klachten voorkomen.

Uw medewerkers worden ondersteund om hun specifieke taken op een ergonomisch betere of meer optimale manier uit te voeren. De medewerkers leren de beschikbare faciliteiten en omstandigheden op hun werkplek op de juiste wijze af te stemmen. Deze advisering kan in een bestaande situatie ingezet worden, maar ook bij nieuwbouw, verbouw of verhuizing of na aanschaf van bijvoorbeeld nieuw meubilair.

Primaire preventie bestaat uit een aantal lessen, dat in overleg met u wordt gepland en aangepast aan de functie van de deelnemers.

Korte begeleiding bij arbeidsrelevante klachten
Uw medewerker wordt bij arbeidsrelevante klachten behandeld en geadviseerd door onze gespecialiseerde medewerkers. Het kan hier zowel gaan om het inrichten van de werkplek als om instructie over houdings- en bewegingspatronen. De begeleiding bestaat uit een individueel programma van maximaal 6 uur.

Trainingsprogramma om belastbaarheid te verhogen
Dit programma is bedoeld voor medewerkers die medisch uitbehandeld zijn, maar nog niet fit genoeg zijn om langdurig hun functie uit te oefenen. Een speciaal, individueel trainingsprogramma vergroot de belastbaarheid van uw medewerkers en voorkomt opnieuw uitval.

Aanvraagformulier

Klik hier om een medewerker aan te melden voor bedrijfsfysiotherapie.

Realisatie: TiDi Graphics