Combikeuring 1 (rijbewijs + Chauffeurs/Medibus pas

Alle chauffeurs die vallen onder de CAO Besloten busvervoer en zelfstandige touringcarchauffeurs moeten vanuit hun CAO één keer per 5 jaar worden gekeurd. Deze chauffeurs moeten in bezit zijn van een Medibus geneeskundige verklaring. Ook chauffeurs in beroepsgoederen en/of personenvervoer met een C (E) of D (E) rijbewijs moeten vanuit hun CAO elke vijf jaar worden gekeurd.

Rijbewijskeuring

Zowel de Medibus als de chauffeurspas keuring is een beroepskeuring. Beide vinden elke vijf jaar plaats. Daarnaast moeten aanvragers of houders van een groot rijbewijs elke tien jaar hun rijbewijs verlengen. Daarvoor is een medische keuring verplicht.

Voordelen combinatie

Door de medische keuring en de beroepskeuring op elkaar af te stemmen, bespaart u geld en tijd. Er hoeven namelijk minder medische keuringen plaats te vinden, waardoor chauffeur, vrachtwagen en lading in elk geval één keer minder vrij gepland hoeven te worden. Bovendien is een combikeuring bij Arbokeuringen.nl goedkoper dan twee losse keuringen.

Meenemen naar de keuring

 • Identiteitsbewijs (paspoort of rijbewijs);
 • Eventuele medicijnenlijst;
 • Eventuele bril/contactlenzen (neem van contactlenzen ook de sterkte mee).

Inhoud van de keuring

 • Gesprek over algemene gezondheid;
 • Oogonderzoek en gehoortest (fluisterstem);
 • Bloeddruk- en polsmeting;
 • Urine- of bloedsuikertest;
 • Oriënterend lichamelijk/psychisch onderzoek;
 • Oriënterend neurologisch onderzoek;
 • Eventueel kan aanvullend onderzoek volgen.

Na de keuring

De Geneeskundige Verklaring voor Medibus of chauffeurspas wordt direct door uw keuringsarts verstrekt. Deze is maximaal 5 jaar geldig.

Het Geneeskundig Verslag voor het rijbewijs wordt door u naar het CBR gestuurd. Het CBR kan besluiten dat aanvullend onderzoek door een specialist nodig is. Ook kunt u worden gevraagd een rijtest af te leggen bij een deskundige van het CBR. Dit kan de wachttijd laten oplopen tot wel vier maanden. Begin daarom op tijd met de keuring!

Beslissing CBR

Het CBR deelt per brief mee of u geschikt bent bevonden om deel te nemen aan het verkeer. Deze beslissing geeft het CBR ook door aan het RDW. Er zijn 3 mogelijkheden:

 1. U bent geschikt bevonden.
 2. U bent deels geschikt bevonden; uw rijbewijs krijgt beperkende bepalingen opgelegd.
 3. U bent ongeschikt bevonden.

Tarieven

Neem contact met ons op om meer te weten over de tarieven van onze keuringen.

Aanvraagformulier

Klik hier om aan te melden voor een combikeuring 1.


<< terug naar overzicht keuringen

Realisatie: TiDi Graphics