Vitaliteitsbeleid met beweegprogramma's

ProSano biedt bedrijven beweegprogramma’s aan die daadwerkelijk tot resultaat leiden. Fitte en sterke medewerkers zijn minder vaak ziek. Bijna de helft van alle werknemers beweegt op dit moment te weinig. Daarbij komt dat door de snelle ontwikkeling van overgewicht en obesitas, grote groepen werknemers de komende jaren een grotere kans hebben op verminderde productiviteit, uitval en verzuim.

Actieve medewerkers verzuimen minder, zijn productiever, duurzamer inzetbaar, voelen zich sneller betrokken en zijn daarmee een belangrijke succesfactor voor organisaties. Het is voor werkgevers interessant om een vitaliteitsbeleid te voeren waar sport- en beweegvoorzieningen onderdeel van uit maken. ProSano helpt bedrijven op verschillende niveaus om medewerkers (weer) vitaal te krijgen.

Vitaliteit is het resultaat van een aantal aspecten zoals een goede lichamelijke conditie, voldoende (nacht)rust, een heldere geest, sterke sociale banden, een ontspannen werksfeer, gezonde voeding, een zinvol leven, een positieve instelling etc. Hoe krachtiger deze elementen aanwezig zijn en hoe beter de balans onderling, des te groter ons welzijn en productiviteit. De balans is aanwezig in lijf, hoofd, hart en ziel. Bewegen is daarom van belang: fysiek bewegen, maar ook beweging in de loopbaan. Op vier domeinen van vitaliteit wordt scherpte behouden: fysiek, mentaal, sociaal-emotioneel en inspiratief.

Trend

De trend is dat er gericht moet worden ingegrepen om de vitaliteit van medewerkers te verbeteren. Organisaties creëren steeds vaker een kader voor medewerkers waar binnen de vitaliteit van medewerkers positief benaderd wordt. Vitale medewerkers houden een organisatie gezond.

Regelmatig bewegen heeft een gunstig effect op de algemene gezondheidstoestand. Lichaamsbeweging verlaagt de kans op hart- en vaatziekten, osteoporose, Diabetes Mellitus (type 2), dikke darmkanker, angst en depressie. Lichamelijke activiteit heeft een directe en een indirecte invloed op de kans op hart- en vaatziekten en kan een gunstig effect hebben op bloeddruk, lichaamsgewicht en het profiel van vetten in het bloed. Het is echter gebleken dat een te klein deel van de Nederlandse bevolking voldoende lichamelijk actief is.

Meer informatie

Klik hier om contact met ons op te nemen.

Realisatie: TiDi Graphics