Kennismaking met nieuwe sportarts

"Mijn naam is Keyi Burggraaff. Ik ben sportarts en heb mijn specialisatie vorig jaar afgerond in Noord-Limburg. Ik ben sinds eind augustus verbonden aan ZorgSaams dochter ProSano alwaar ik maandag en dinsdag spreekuur doe, ook in de avonduren. Daarnaast ben ik verbonden aan twee sportmedische centra in Tilburg en Rotterdam."

"Als sportarts doe ik (blessure)consulten, veelal overbelastingsblessures bij recreatieve sporters zoals hardlopers. In de 30 minuten die ik heb voor een eerste consult kijk ik de klacht en bijbehorende bewegingsketen uitgebreid na en maak ik een plan. Daarbij komt het er vaak op neer dat ik de patiënt met een gericht behandeladvies naar de (sport)fysiotherapeut of sportpodoloog stuur."

200_keyi_burggraaff.jpg

"Daarnaast voer ik sportkeuringen uit. Enerzijds bestaat dit uit verplichte keuringen voor bijvoorbeeld duiken, sportopleidingen en sporten als motorcross etc. Anderzijds keuringen met als doel een gezondheidscheck, waarbij er, naast zaken als vragenlijst, oriënterend lichamelijk onderzoek, longfunctietest en ECG, een maximale inspanningstest wordt gedaan. Hierbij wordt gekeken naar het risico op hart- en vaatziekten en of er zuurstoftekort van de hartspier optreedt."


"Bij degenen met (inspanningsgebonden) klachten wordt een ademgasanalyse gedaan tijdens de maximale fietstest: dit is de uitgebreidste keuring. Met behulp van een kapje wordt de uitgeademde lucht geanalyseerd en kunnen er veel meer waarden worden gemeten, bijvoorbeeld of er sprake is van een pulmonale beperking. En, interessant voor de competitiegerichte duursporter, met deze ademgasanalyse kan ook het omslagpunt worden bepaald en daarmee de hartslagzones en kan er gericht trainingsadvies gegeven worden."

Meer informatie
Meer informatie over onze onderzoeken. Voor een consult is een verwijsbrief nodig van de huisarts. Voor de keuringen geldt dit niet, dit wordt vaak vergoed via het aanvullende pakket.

Realisatie: TiDi Graphics